»  Csapatújság
»  A Morajlás története
»  Tartalomjegyzék

»  Morajlás Movies »  Morajlás Interprint
»  Morajlás Pictures
»  Morajlás Music
»  Moraj Merchandise


Támogassa csapatunk alapítványát adója 1%-ával!


Morajlás Interprint

A Morajlás Holding zászlóshajója a Morajlás Interprint, amely főként nyomdaipari termékek előállításával foglalkozik. Ez gyakorlatilag lázas fénymásolást jelent minden hónap első péntekén. Kivételt képez Évkönyvünk, amely természetesen valóságos nyomdában készült, tördelés és levilágítás után valóságos nyomdagépeken - úgy, ahogy kell.

Évkönyv
Morajlás
Daloskönyv


Évkönyv

Jubileumi kiadványunk, mely a csapat életének első évtizedét foglalja össze 128 oldalon átgondolt felépítéssel, igazán olvasmányos stílusban, fényképekkel gazdagítva. A könyvből 300 példány készült a győri PALATIA nyomdában. (Ezt a számot később újra átgondoltuk.)

Kis ízelítő a tartalomból:

Az alapító okiratot követően az olvasó a parancsnokok rövid bevezetőjét olvashatja, gyorsan megismerkedhet a csapat névadójával és fenntartó testületével. Majd pár alapítótag - akiket sikerült riportereinknek tollvégre kapnia - rövid vallomásban mesél a kezdetekről, ezt követően részletes csapatnapló a tíz év történéseiről (pl: 1999 Június 24-27 - A rover raj Szent Iván éji tábortüzet tartott a vámosszabadii plébánia udvarán, majd reggel "behajóztak" és a szokásos Halászi-Győr útvonalon, közel 15 milliónyi szúnyog kíséretében eljöttek baj nélkül hazáig.).

Egy rövidke fejezet a "hagyományainkról" szól, amelyek tulajdonképpen olyan programok, amelyeken csapatunk minden évben résztvesz vagy éppen szervezi azt. Ezt követően a Tábori napló kalauzolja az olvasót végig múltbéli táborozásainkon, olyan részletekre is gondosan ügyelve, hogy az adott napon mi volt reggelire. Megtudhatjuk például, hogy az 1994-es csáfordjánosfai táborban június 23-án (csütörtökön) hány kullancsot találtak.

Eztán következik az egyik legérdekesebb fejezet, amelyben csapatunk tagjai emlékeznek vissza jeles történésekre, eseményekre vagy csínyekre. Ezáltal egy apró morzsáját tehetik zsebükbe a cserkész-életérzésnek. Kreatív vénánk kimaradhatatlan termékeinek, a költeményeknek és daloknak közel teljes repertoárja található az ezt követő oldalakon, majd egy kis szemezgetés csapatújságunk, a Morajlás legjobb cikkeiből.

Egy évkönyv nem lehet évkönyv névsor nélkül, így az utolsó oldalakon megtalálhatja magát mindenki, aki 1990-től 2000-ig csapatunkban fogadalmat tett. (Ez lehet elsőre nem annyira érdekes, viszont egy tanulmány szerint a földön élő tetszőleges két ember közötti távolság 6 ember, tehát van esély, hogy rokonokat, ismerősöket vél felfedezni - és az nem lesz a véletlen műve.)

Amennyiben felkeltette érdeklődését évkönyvünk ne habozzon rendelni belőle pár példányt! Még van, de ki tudja meddig...Morajlás című havilap

Újságunk, amely iskolaidőben, minden hónap első péntekén jelenik meg 1997 óta - rendületlenül. Kis ideje az előállítás reformokon esett át, így az elektronikus formában a fényképek és ábrák immár színesben élvezhetőek.

Az újság számai a bal oldali Csapatújság menüpont alatt tölthetőek le.


Tábori daloskönyv

A 2007-es királyréti nagytáborra elkészült egy kis daloskönyv, ami pár ismert és új dalt tartalmaz. Egy átfogó daloskönyv elkészítése is tervbe van véve.

A daloskönyv erről a linkről tölthető le. 
     
 
© 1990-2021 Morajlás Holding.   ::  ® Minden jog fenntartva.   ::  impresszum   ::  design by MorajWeb & WaszilSoft