»  Csapatújság
»  A Morajlás története
»  Tartalomjegyzék

»  Morajlás Movies »  Morajlás Interprint
»  Morajlás Pictures
»  Morajlás Music
»  Moraj Merchandise


Támogassa csapatunk alapítványát adója 1%-ával!


Morajlás Holding


A Morajlás története

A Morajlás története a múlt évszázad '90-es éveinek közepébe nyúlik vissza. Egyik nap kaptam egy e-mailt Lajos bától, melyben azt taglalja, hogy egy csapatújságot kéne létrehozni. (Sajnos azóta ez a levél elveszett a bitek digitális tengerében, pedig most igazán sokat érne.) Sokáig hánykolódott megvalósítatlan ötletként a többi megvalósítatlan ötlet között az elménk zsúfolt fiókjaiban.
Ám 1997 november hónapjában világossá vált: most jött el az idő, hogy cselekednünk kell, és Titánál péntekre virradó éjjel elkészült az első évfolyam első, decemberi száma. Így gyakorlatilag a következő szám már a második évfolyamhoz tartozhatott. Sok tanakodás és vitát követően szeretett rajunk, a Moraj után kapta a Morajlás nevet. Ezt átmeneti névnek szántuk, amíg nem találunk egy jobbat. Nem találtunk. Nem is kell, hiszen manapság csapatunk keretei közt élő legendává nőtte ki magát, és most már semmi sem tudja visszatartani, hogy meghódítsa Közép-Európát. A létrehozáskor lefektettünk néhány alapelvet, amit azóta is szigorúan betartunk. Például: minden hónap első olyan péntekén jelenik meg az újság, amikor van csapatfoglalkozás. (Nem volt olyan hónap, mikor csalódtak volna bennünk olvasóink.) Az újságnak humorosnak kell lennie, de egyúttal komoly hangvételt is megengedhet magának. Az egyensúlyt a kettő közt aranymetszés segítségével határozzuk meg. Az összes cikk terjedelme osztva a humoros cikkekkel egyenlő humoros cikkek terjedelme per komoly cikkek terjedelme. Van még pár titkos alapelv is, amely szerkesztőről szerkesztőre száll, így nem árulhatjuk el. Véleményünk szerint ezek - és a nagyszerű újságíróink - a lap sikerének titkai.

Mindezeket összevetve könnyen beláthatjuk, hogy a tőkefelhalmozás következtében miért is vezethetett egyenes út a Morajlás Holding megalakulásához. A Morajlás Holding egy fiktív multinacionális vállalatbirodalom tisztázatlan struktúrával és tulajdonosi joggal. Ennélfogva legfőbb erénye, hogy bármit művelhetünk vele, nem történik semmi. Különböző divíziókat alapítottunk, melyek közül - ahogy mondani szoktuk - a zászlóshajó, a legnagyobb forgalmat bonyolító Morajlás Interprint. A Morajlás Interprint gondozásában jelenik meg minden nyomdaipari termékünk, mint például a csapatújság illetve a nagysikerű évkönyv.

A bal oldali linkek közt barangolva megismerkedhetünk a különböző cégeink tevékenységi körével és referenciáival.


 
     
 
© 1990-2024 Morajlás Holding.   ::  ® Minden jog fenntartva.   ::  impresszum   ::  design by MorajWeb & WaszilSoft