»  köszöntő
»  csapatunkról
»  névadónk
»  csapatnapló
»  Zsiga bá'

»  testvércsapatunk
»  alapítványunk

»  elérhetőségeink

»  érdeklődőknek

Támogassa csapatunk alapítványát adója 1%-ával!


Csapatunkról


A cserkészcsapat 1990 októberében kezdett szerveződni 11 taggal, Németh Péter főiskolai hallgató vezetésével. Még ez év december 1-én megtörtént az első fogadalomtétel. A csapat a 708. számot kapta és Pászthory Valter Atya Kerületi Elnök javaslatára Rómer Flóris nevét vette fel. A szerveződést a győri Öregcserkész Baráti Kör vezetője, Józsa Laci 'bá szorgalmazta. Szerették volna, ha minden egykor működött cserkészcsapat megújhodna és újból a régi fényében működne.

1991 júniusában új parancsnoka lett a csapatnak Tóth Zsigmond személyében. Ettől kezdve minden héten voltak foglalkozások és fenntartótestületi változás is történt. A révfalui Tulipános iskola fogadta be az otthon nélkül maradt csapatot, helyet, meleget és világítást biztosítva működésünkhöz.

Csapatfoglalkozások heti egy alkalommal vannak az iskolai évhez hasonlóan szeptembertől a nyári szünidő kezdetéig. A nyári szünidő a cserkészév egyik "csúcspontja", mivel ekkor rendezzük augusztus elején a hagyományos nyári táborozásunkat. A nyári nagytábor mellett téli táborba is szoktunk menni december 27-30-ig. Természetesen az év többi részén is szervezünk kirándulásokat, több napos portyákat, táncházat, megemlékezést és más eseményeket. (Ezekről bővebben a főoldal programok menüpontjában tájékozódhat.) Jelenleg csapatunknak 45 fogadalmat tett cserkésze és 20 újonca van, ők egy fiú-, egy leány- és egy kiscserkész rajt alkotnak, a rajok további őrsökre oszlanak.

Otthonunkban az őrsi zászlókon, oktatási anyagokon és más dolgokon kívül még megtalálható csapatzászlónk, melyet 2001-ben a csapat 10 éves fennállásának évfordulóján ünnepélyes keretek között vehettünk át a győri Öregcserkész Baráti Körtől. Csapatunk - a lehetőségekhez képest - táborozáshoz szükséges eszközökkel aránylag jól felszerelt, hála a célirányos használatnak és karbantartásnak, ezek évről évre kiszolgálnak minket. Raktárhelységgel még nem rendelkezünk, így táborozáshoz szükséges dolgaink átmenetileg csapattagoknál vannak elhelyezve.

A csapat élete és fejlődése napjainkban is töretlenül felfelé ível. A kezdő kis őrsöcske tagjai már komoly fiatalemberekké serdültek, kik szívükön viselik a csapat sorsát és sokat fáradoznak annak fejlődéséért. Munkánkban nem vagyunk egyedül. Cserkészeink szülei közül többen sokat tesznek anyagi és egyéb gondjaink megoldásáért. A győri Öregcserkész Baráti Kör is jelentős támogatásban részesít minket. 2000-ben fenntartónktól, a Tulipános iskolától egy használaton kívüli tantermet kaptunk, melyet csapatotthonnak alakíthattunk ki. Azóta az elméleti oktatás és a heti összejövetelek egy része itt zajlik. 2002-ben a csapat működésének elősegítése érdekében megalakult a "708. sz. Rómer Flóris cserkészcsapatért alapítvány", melynek ismertetéséhez a főoldalról található egy leágazás.

2002 őszén Pap Zoltán vette át a csapatparancsnokságot Zsiga bá'-tól, megromlott egészségi állapota miatt. 2003 februárjában fájdalmas búcsút vettünk csapatunk örökös parancsnokától, Tóth Zsigmondtól.

Továbbá ajánlom a tisztelt olvasó figyelmébe vállalatunk a Morajlás Holding megismerését, hogy teljesebb képet kapjon csapatunk belső életéről.


 
     
 
© 1990-2024 Morajlás Holding.   ::  ® Minden jog fenntartva.   ::  impresszum   ::  design by MorajWeb & WaszilSoft