»  köszöntő
»  csapatunkról
»  névadónk
»  csapatnapló
»  Zsiga bá'

»  testvércsapatunk
»  alapítványunk

»  elérhetőségeink

»  érdeklődőknek

Támogassa csapatunk alapítványát adója 1%-ával!


Kedves Szülők és Érdeklődők!


Mi a cserkészet?

Elsősorban 7-18 éves lányok és fiúk mozgalma. A cserkészet olyan politikamentes, ifjúságnevelő szervezet, amely mindenki számára - származásra, nemre és felekezetre való tekintet nélkül nyitott, a tagság önkéntes belépésen alapul. Mozgalmunk nem vallási szervezet, de valláserkölcsi alapon nyugszik.

A cserkészmozgalom célja

A fiatalok (leányok és fiúk) jellemes egyéniséggé, azaz "emberebb emberré, magyarabb magyarrá" nevelése. Elő kívánja segíteni, hogy a helyi közösségnek, a nemzetnek és az emberiségnek értékes és hasznos tagjai legyenek. Fontos célja a magyar nép kultúrájának és történelmi hagyományainak ápolása. A célok közé tartoznak a zöldterületek, védett természeti értékek, a különleges rendeltetésű erdők és területek gondozása, továbbá az oktatás, a közösségi művelődési szolgáltatás, a könyvtári szolgáltatás, a szabadidő-sport, az üdültetés.

A cserkészet alapelve

Az önkéntesség, amely biztosítéka a célként megjelöltek anyagi ellenszolgáltatás nélkül történő megvalósításának, röviden a cserkészmunkának az egyszerű tagtól a bármely szintű vezetőig.

Mit ad a cserkészet?

A szülők szeretnék, ha gyermekeik teljes értékű emberekké válnának. Ezt szeretné biztosítani az iskolai és iskolán kívüli nevelés. A cserkészet a gyerekek szabadidejének hasznos eltöltésében segít. Egyszerre fejleszti a kézügyességet és a szellemi ismereteket, használható ismereteket ad a gyerekek kezébe. Hasonló korú társak között szerzett tapasztalatok és élmények (táborozás, kirándulás, közös rendezvények) gazdagabbá teszik az életét.

Törvényeink, és fogadalmunk »

Jelentkezni lehet:

Foglalkozásainkat a révfalusi Tulipános Általános Iskola alagsorában tartjuk, iskolaidőben péntekenként 3-5-ig. 9026 Győr, Rónay Jácint út 4/b.
Elérhetőek vagyunk továbbá a csapat@romerfloris.hu címen is.


 
     
 
© 1990-2024 Morajlás Holding.   ::  ® Minden jog fenntartva.   ::  impresszum   ::  design by MorajWeb & WaszilSoft